Mer än bara frivillig

Vad är en volontär?

En volontär är helt enkelt en person som är så intresserad av sitt ämne att han/hon är villig att lägga ner tid, engagemang och arbete med endast egen tillfredsställelse som lön för mödan.

 

Vill du bli volontär på Fotevikens Museum?

Du är intresserad av vikingar och vikingatiden och skulle vilja leva och arbeta i en historisk miljö. Det är inget fel om du är utåt­riktad, tycker du dessutom om att agera t.ex. genom rollspel eller allmänt är en ”teaterapa” som en äldre generation brukade kalla det, är det enbart ett plus.
 
Vikingastaden ger dig en oöverträffad chans att förverkliga dessa intressen. Är du även intresserad av gammalt hantverk så får du en utmärkt chans att lära och utöva detta hos oss. Här skall också nämnas att samvaro med likasinnade i Vikingastaden kan vara ytterst stimulerande och tillfredsställande.
Vikingastaden
Fotevikens Museum med sin Vikingastad är ett så kallat ”Archaeological­ Open Air Museum” det vill säga att vikingastaden är uppbyggd med arkeologiska fynd som mall och historiskt källmaterial som ­grund. Här lever innevånarna enligt dåtida ramar för att levandegöra en trovärdig tidsresa för våra besökare.
Vikingastaden är förlagd till några år efter slaget vid Foteviken 1134, en brytningstid mellan vikinga­tid och medeltid.  Nu är de döda begravda och marknadsplatsen har utvecklats till stad. Reenacters från hela världen kommer hit årligen för att återskapa slag om Foteviken under några dagar i Vikingamarknaden.
Som volontär på Fotevikens Museum medverkar du till att befolka och levandegöra det dagliga livet i en vikingatida stad för museets besökare, dels allmänheten men även för besökande skolklasser.

Om du är intresserad gå då in här så får du veta mer Jag vill bli volontär